Nyheter

Utbildningar

Läger

Bilder

Gästbok

Övrigt
Läger till Spanien???

FC Väst undersöker hur stort intresset är för att ordna ett stort gemensamt läger till Spanien.Idrottsplatsen i Nerja. I bakgrunden syns lägenhetshotellet.
Många små och medelstora föreningar tycker det är svårt att åka på läger utomlands.
Problemen är många. Svårt att köpa billiga flygbiljetter, problem med att ordna idrottsplats, boende långt från idrottsplatsen, redskap m.m. Av förståliga själ orkar inte små och medelstora föreningar med alla dessa problem.
Ändå vet vi att ett läger utomlands är något som får många ungdomar (15 år och äldre) att träna hårdare och lättare motivera sig under den tunga vinterträningen. Ofta får föreningarna många deltagare till utlandslägren.
I våras, under ett läger i Nerja i Spanien, fick jag kontakt med Ola Carlsson som bor och arbetar med träningsläger i Spanien. Ola är en höjdhoppare från Göteborg tävlande för Örgryte IS. Med hans hjälp blir kontakten med vaktmästare, hotell m.m. mycket lättare.
FC Väst undersöker hur stort intresset är för att ordna ett stort gemensamt läger till Spanien nästa år i samarbete med Ola och en resebyrå.
Tanken är att vi åker till Nerja i Spanien 26 april-3 maj. Ni ska bara behöva ringa till en resebyrå och beställa träningslägret. Priset på lägret hoppas vi ska ligga mellan 4000-5000kr för en vecka, och i priset ska ingå resa Göteborg-Malaga T&R, transfer Malaga-Nerja, lägenhetshotell ca 100m från idrottsplatsen och tillgång till idrottsplatsen 2 pass/dag hela veckan.
Under veckan kommer vi att genomföra en ”unga-ledar-utbildning”. Två timmar om dagen kan ungdomar som är 16-25 år utbilda sig till ledare. Syftet med en särskild utbildning för ungdomar som utbildar sig till barnledare och ungdomstränare i friidrott är att skapa nätverk – att ge unga friidrottstränare från olika klubbar en möjlighet att lära känna varandra och ha kul samtidigt som de lär sig mer om träning och ledarskap. Dessutom bör kursen ge ungdomarna motivation till fortsatt ledarskap och utbildning.
Föreningen kommer att få ett bidrag via det nya Idrottslyftet på ca 800kr/person som utbildar sig under veckan.
Tanken är föreningarna ska samarbeta med träningen under veckan och de aktiva ska träffa och lära känna aktiva från andra klubbar. En bergsvandring kommer vi att genomföra om vädrets makter tillåter. Dessutom hoppas jag att vi kan ordna ledarträffar. Om intresset är stort kommer ev. FC Väst att ha några tränare på plats under veckan.
Välkomna på lägret är aktiva som har fyllt 15 år eller fyller 15 år under 2008 och varje förening ska minst ha en ansvarig ledare som har fyllt 18 år med sig.
Tycker ni detta är något för er förening hör av er till mig snarast.
anders.gren@falkoping.se eller tel. 0736-50 60 75
Hälsningar
Anders Gren
.Lägenhetshotellets pool i bakgrunden syns idrottsplatsen.Länk till denna nyhet

http://ucvast.se/mer_nyhet.php?id=136